BygOgHave » Blog » Omfangsdræn

Omfangsdræn

Hvis du ofte døjer med en fugtig kælder om vinteren, kan det være et tegn på, at vand omkring kælderen ikke har gode nok muligheder for at slippe væk. Fugt i kælderen skaber et dårligt indeklima, der ikke er sundt at opholde sig i, og det kan på sigt påvirker boligens stabilitet i en negativ retning.

I en fugtig kælder har råd og skimmelsvamp gode forudsætninger for at udvikle sig, og du bør derfor altid tage det alvorligt, hvis din kælder ofte er meget fugtig.

Den bedste måde at komme problemer med fugt i kælderen på til livs, er ved at sørge for, at vandet kan komme væk fra området omkring din bolig. Det kan du gøre ved at installere et omfangsdræn, der leder regnvand væk fra dine kældervægge.

Derfor kan et omfangsdræn i mange tilfælde være en god investering. Men hvad koster det at etablere omfangsdræn, og hvor finder du den bedste pris? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Hvad koster det at lægge omfangsdræn?

Hvis du gerne vil have en idé om, hvad det vil koste dig at lægge omfangsdræn omkring din bolig, er det en god idé at starte med at måle op omkring din bolig, så du ved, hvor mange meter der er tale om.

Når du har målt op omkring din bolig, kan du gange op og finde ud af, hvad det cirka vil koste dig at installere et omgangsdræn. Her kan du regne med en pris på omkring 3500 kr. pr. meter, men prisen kan også sagtens være op mod 10.000 kr. pr. meter, hvis drænet skal graves langt ned.

hvis du har et parcelhus på 150 m2, som mangler omfangsdræn hele vejen omkring boligen, bliver det til cirka 50 meter. Det løber således op i en pris på minimum 175.000 kr., mens det kan blive helt op til 500.000 kr., hvis det er nødvendigt at grave drænet langt ned.

Det er rigtig mange penge, men det er heldigvis ikke altid nødvendigt at lægge omfangsdræn omkring hele boligen. Det skal der dog en professionel kloakmester til at vurdere, og du får således den mest nøjagtige pris ved at kontakte en kloakmester i dit lokalområde.

Få 3 uforpligtende tilbud på omfangsdræn

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på omfangsdræn hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Få den bedste pris på omfangsdræn

Det er dyrt at installere et omfangsdræn, og derfor er du naturligvis interesseret i at finde frem til den kloakmester, der kan give dig den bedste pris på opgaven. Det kan du gøre ved at benytte dig at vores service her på siden.

Hos BygOgHave kan du sammenligne priser på dit projekt fra flere forskellige firmaer med få simple skridt. Du skal bare beskrive din opgave her på siden, hvorefter den sendes i udbud blandt kloakmestre i dit lokalområde. Har her alle mulighed for at byde ind, og du kan modtage op til tre forskellige tilbud.

Her kan du frit vælge det tilbud, der passer bedst til dig, når det kommer til bl.a. pris, så du kan få den billigste løsning. Du kan også vælge at afvise alle tilbud, hvis de ikke passer til dig, da alle tilbud er gratis og uforpligtende.

Er et omfangsdræn nødvendigt?

Et omfangsdræn er en dyr investering, og du skal derfor være helt sikker på, at det er nødvendigt, før du fortsætter. Hvis du har en fugtig kælder, kan det også bare skyldes kondens, og du bør derfor starte med at skrue op for varmen og lufte ud, når kælderen er fugtig.

Hvis det hjælper på problemet med fugt i kælderen, vil et omfangsdræn ofte ikke være nødvendigt, men hvis du på ingen måde kan komme af med fugten i kælderen, kan et omfangsdræn være den eneste mulighed.

5/5 - (2 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *