BygOgHave » Blog » Vandskuring af hus

Vandskuring af hus

Hvis din facade trænger til en opgradering eller en renovering, kan en vandskuring være det helt rette valg. En vandskuring giver dig en smuk og holdbar løsning til dine facader, og der er derfor et populært valg blandt danske husejere. En vandskuring giver din bolig nyt liv, og du kan derfor hurtigt forvandle husets udtryk fra gammelt og slidt til nyt og moderne.

Men hvad koster vandskuring af hus, og hvordan finder du frem til den bedste pris på vandskuring? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Hvad er vandskuring?

Vandskuring er en fælles betegnelse for forskellige pudseteknikker, hvor der påføres puds i et tyndt lag. Alle former for vandskuring benytter sig af puds for at gøre overfladen på en bygning pæn.

Her vil der ikke blive foretaget en omfugning af muren, for vandskuringen skaber et nyt beskyttende lag på overfladen. Derfor er vandskuring af hus et populært valg på gamle murstensvægge, hvor stenene har mistet liv og er blevet misfarvet gennem årene. Det samme gælder for murstensbygninger, hvor dele af muren er blevet omfuget af forskellige omgange, hvorfor muren fremstår rodet.

I begge tilfælde vil en vandskuring tilføre et helt nyt udtryk, som skjuler alle gamle skavanker, så muren kommer til at fremstå helt ny.

Hvad koster vandskuring af hus?

Der er mange forskellige faktorer, som vil påvirke den endelige pris på at få vandskuret dit hus. Her er facadens størrelse naturligvis den største faktor, mens det også betyder noget for prisen, om der skal stilles stillads op, og om murens nuværende tilstand er meget ringe.

Derfor er det svært at give en præcis pris på, hvad det vil koste at vandskure netop dit hus. Du kan dog tage udgangspunkt i, at det vil koste dig et sted mellem 300 og 400 kr. pr. m2. Denne pris omfatter hverken stillads eller bortskaffelse af affald, mens prisen også vil blive højere, hvis du vil have en anden farve end den klassiske grå.

Få den bedste pris på vandskuring af dit hus

Der kan være stor forskel i prisen på en vandskuring fra murer til murer. Derfor afhænger den endelige pris på projektet af, om du har held til at finde frem til den billigste løsning i dit lokalområde. Det kan du gøre ved at kontakte forskellige murerfirmaer og få dem til at give dig et tilbud på opgaven.

Denne fremgangsmåde er dog både tidskrævende og besværlig, hvorfor du med fordel kan benytte dig at vores service i stedet. Her hos BygOgHave kan du sende din opgave i udbud blandt lokale murerfirmaer, som alle kan byde ind på opgaven. Du skal bare skrive lidt om din opgave, hvorefter du vil modtage 3 forskellige tilbud fra forskellige firmaer.

Blandt de 3 tilbud kan du frit vælge det, som giver dig den bedste pris, eller du kan vælge det murerfirma, som på anden vis lever bedst op til dine krav. Du kan også vælge at afvise alle tilbud, hvis du ikke er tilfreds med eksempelvis prisen, da alle tilbud vil være gratis og uforpligtende.

Det har således aldrig været nemmere at skabe sig et overblik over markedet, og det er den hurtigste måde for dig at finde den billigste murer i dit lokalområde på.

Få 3 uforpligtende tilbud på vandskuring af hus

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på nedrivning hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Hvordan forbereder du dit hus til vandskuring?

Hvis du overvejer at vandskure dit hus, skal du først og fremmet være sikker på, at dit hus overhovedet egner sig til vandskuring. Som udgangspunkt kan alle betonmure eller murstensmure vandskures, men der er alligevel nogle ting, du skal være opmærksom på.

Hvis din mur eksempelvis består af glatte mursten, vil et lag af puds have svært ved at hænge ordenligt fast på muren. Her kan det være en fordel at få udført en sandblæsning først, hvilket vil skabe en mere rug overflade, som pudset bedre kan binde sig til.

Du skal også sørge for at reparere eventuelle huller i muren eller murværket. Her skal ødelagte mursten skiftes ud, og du skal lappe huller i fugerne. Det er også altid en god idé at gøre muren ren, så der ikke er skidt eller mos på muren, når den skal vandskures. Her er en algerengs også altid et godt valg, da det fjerner alle algeforekomster, som kan påvirke holdbarheden af din vandskuring.

Hvis du har en betonvæg, som trænger til en opkvikker, er en vandskuring også en god løsning. Når der er tale om en mur i eksempelvis gasbeton, skal du være opmærksom på, at muren skal have en grunder, inden du kan vandskure den.

Du skal også fixe eventuelle revner i din betonvæg, inden du vandskurer den. Disse revner vil nemlig også blive synlige på muren, efter den er blevet vandskuret.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør din murstensmur eller betonmur klar til vandskuring, kan du altid kontakte din murer og få et par gode råd med på vejen.

5/5 - (4 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *