Det er næppe gået nogens næse forbi, at Danmark hører til blandt de mere blæsende lande på kloden. Store dele af året står en stiv vind ind fra vest, og netop dette vejrforhold er en af grundende til, at vindmøller er et godt valg her i landet.
Det gælder dog ikke kun for de store energivirksomheder, for du kan som privatforbruger faktisk også åbne op for vindens mange muligheder med en vindmølle. De såkaldte hustandsvindmøller bliver mere og mere populære, og en mølle kan derfor også være det helt rette valg for dig, der gerne vil udnytte, at det altid blæser.
Men hvad koster en husstandsvindmølle, og hvordan får du den bedste pris? Det forsøger vi at give dig et svar på her på siden.
Hvad er husstandsvindmøller?
En husstandsvindmølle er en mindre vindmølle, som er designet til at passe ind på en ejendom, hvor møllen kan arbejde alene. Møllerne skal være placeret maksimalt 20-25 meter fra en registret bygning, og netop derfor har de fået navnet husstandsvindmøller.
Husstandsvindmøller har samme formål som de store vindmøller i landskabet: de skal producere grøn strøm med vind som drivkraft. Strømmen kan både bruges direkte, eller den kan bruges til at lave varmt brugsvand til boligen.
Den maksimale effekt for en husstandsvindmølle er 25 kW, hvilket vil være nok til at dække de fleste hustandens behov for el.
En husstandsvindmølle er således en grøn løsning til boligen på højde med solceller, og en husstandsvindmølle kan således være det helt rette valg for dig, der bor på et blæsende sted, og som gerne vil have en grøn energikilde.
Hvad koster en husstandsvindmølle?
Den største faktor, når det kommer til priser på husstandsvindmøller, er møllens størrelse. En mølle på 25 kW skal være væsentligt større end en mølle på 6 kW. De små møller starter på priser fra 30.000 kr., mens de helt store møller kan koste i omegnen af 800.000 kr. Disse priser inkluderer alt – både opsætning og service af møllen i fremtiden.
Prisen afhænger også af producent, men selvom prisen kan virke høj, skal du huske, at det er penge, der kommer til at tjene sig ind igen på den lang bane. Med en husstandsvindmølle i baghaven får du grøn og gratis strøm i de næste mange år, mens du også har mulighed for at få betaling for overskydende elektricitet, som din mølle producerer.
Få 3 uforpligtende tilbud på husstandsvindmølle
Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på husstandsvindmølle hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.
Sådan får du den bedste pris på husstandsvindmøller
Der findes flere udbydere på markedet for husstandsvindmøller, og derfor findes der også forskellige priser på møllerne. Derfor er det værd at skabe sig et overblik over dine muligheder, så du kan finde frem til den bedste pris på din husstandsvindmølle.
Det kan vi hjælpe dig med her hos BygOgHave. Her kan du modtage 3 forskellige tilbud fra forskellige udbydere, så du kan vælge den billigste løsning. Du skal bare beskrive din opgave her på siden, hvorefter lokale udbydere af husstandsvindmøller kan byde ind på opgaven.
Du kan frit vælge mellem de 3 tilbud, og du kan også vælge af afslå alle tilbuddene, hvis de ikke passer til dig.
Hvad er reglerne omkring husstandsvindmøller?
Der er en række krav i forbindelse med opførslen af husstandsvindmøller. Du skal bl.a. være opmærksom på:
- At møllen skal være tilknyttet en bolig, og at den højst må placeres 25 meter fra boligen
- At møllen maksimalt må have en vingefang på 200 m2
- At møllen skal være placeret mindst 300 meter fra skove og kirker
- At møllen skal være placeret mindst 200 meter fra dine naboer
- At møllen skal være placeret mindst 150 meter fra søer og åer
- At møllen skal være placeret mindst 100 meter fra strande og fortidsminder