BygOgHave » Blog » Træterrasse pris

Træterrasse pris

træterrasse pris

Terrassen er en stor del af de fleste menneskers liv. For boligejere er terrassen lig med livsnydelse og hygge i årets varme måneder, hvor familie og venner kan samles om grillmad og gode stunder. Derfor kan det naturligvis betale sig at gøre noget ud af terrassen, mens det også kan betale sig at opgradere den gamle eller bygge ny, hvis den er slidt eller slet ikke eksisterer.

Her vælger mange at bygge en træterrasse, da det flotte træ kommer med rigtig mange fordele. Derfor er en træterrasse også værd at overveje for dig, hvis du går og drømmer om en ny terrasse ved boligen. Men hvad koster en træterrasse, og hvad skal du ellers være opmærksom på i processen? Det forsøger vi at give et svar på i denne artikel.

Hvad koster en træterrasse?

Priser på træterrasser er meget forskellige, da der er flere forhold, som har en betydning for prisen. Den endelige pris vil naturligvis afhænge af træterrassens størrelse, men der er også mange andre ting, som spiller ind.

Her er det eksempelvis et vigtigt forhold, om terrassen skal være hævet højt over jorden eller være placeret ved jordoverfladen. Det er populært at installere en hævet træterrasse, som er plan med eksempelvis stuedøren eller køkkenet, så du kan træde direkte ud på terrassen ud at bøvle med trappetrin. Med en hævet træterrasse kan du også få en terrasse på førstesalen, hvor du eksempelvis kan lave en dør i gavlen og installere en træterrasse der.

Du kan også sagtens få en træterrasse helt nede ved jordoverfladen, hvilket naturligvis vil være en billigere løsning, end hvis den skal hæves over jorden.

Dertil er materialevalg også en af de ting, der har stor betydning for prisen på træterrassen. Du kan vælge mellem flere forskellige træsorter som eksempelvis sibirisk lærk eller fyrretræ, og der kan være stor forskel på priserne træsorter imellem.

Endeligt vil prisen på din træterrasse også afhænge af, hvor meget af arbejdet du er villig til at udføre på egen hånd. Hvis du har lidt erfaring med en boremaskine og træarbejde, vil noget eller hele arbejdet kunne klares af dig selv, og det er selvfølgelig noget, som vil sænke prisen på din træterrasse markant.

Hvis din træterrasse skal hæves over jorden, er det dog altid en god idé at få en professionel hånværker til at bygge den, hvis du ikke selv har erfaring med den slags arbejde. Her stilles der nemlig store krav til sikkerhed og konstruktionens stabilitet, og det er således vigtigt, at der er helt styr på alle de små detaljer.

Hvis vi tager udgangspunkt i, at du får en professionel håndværker til at bygge din træterrasse, vil prisen ende på et sted mellem 1000-3000 kr. pr. m2. eksklusiv moms.

Få 3 uforpligtende tilbud på en ny træterrasse

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på ny træterrrasse hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Få den bedste pris på træterrasse

Hvis du vil hyre en professionel håndværker til at bygge din træterrasse, skal du være opmærksom på, at der kan være stor forskel i priserne fra firma til firma for den samme opgave.

Der vil sandsynligvis være mange forskellige håndværkere i dit område, som kan bygge en træterrasse, og det er således en god idé at tage kontakt til flere forskellige, så du kan indhente flere tilbud. På den måde undgår du at betale overpris, og du kan således potentielt kommer til at spare mange tusinde kroner.

Det kan vi hjælpe dig med her hos BygOgHave. Her har du nemlig mulighed for at modtage op til tre forskellige tilbud fra forskellige håndværkere, og det hele kan klares på få minutter. Du skal bare beskrive din opgave her på siden, hvorefter håndværkere i dit lokalområde har mulighed for at byde ind på opgaven.

Der vil således ikke gå længe, før du vil blive kontaktet med forskellige tilbud, og her står det dig frit for at vælge det tilbud, der passer bedst til dig, når det kommer til bl.a. pris.

Det har således aldrig været nemmere at finde frem til den bedste pris på en træterrasse, og det bedste ved det hele er, at det er hurtigt, nemt og 100 % gratis.

Hvilket træ skal du vælge til din træterrasse? 

Når det kommer til træterrasser, har du som nævnt mulighed for at vælge mellem flere forskellige træsorter. Her er det først og fremmest vigtigt at vælge noget træ, som har en naturlig lang holdbarhed, mens træets udseende også vil være vigtigt, så du kan få en træterrasse, der passer til din bolig og din smag.

Blandt danske træsorter kan du bl.a. vælge mellem gran og eg, hvor gran er den billigste løsning. Gran kan holde i 5-10 år, hvis det ligger ved jorden, mens det kan holde helt op til 25 år, hvis det svæver over jorden.

Hvis du vælger egetræ, får du til gengæld en terrasse, som kan holde i 15-25 år, hvis træet er i kontakt med jorden, og som kan klare helt op til 50 år, hvis terrassen svæver over jorden.

Her skal du også være opmærksom på, at gran er en del blødere end eg, hvorfor gran nemmere får mærker fra eksempelvis havemøbler. Begge træsorter er lyse træsorter, mens eg får en flot grå patina med årene.

Du har også mulighed for at vælge mellem flere forskellige udenlandske træsorter til din træterrasse. Disse er populære valg, da du her har mulighed for at få nogle mere varme farver, end du kan få med gran og eg.

Her er der tale om træsorter som teak, mahogni og sibirisk lærk, og du skal være opmærksom på, at disse sorter er en hel del dyrere at få på terrassen end de danske sorter. I dag har du dog også mulighed for at vælge mellem en række billigere eksotiske træsorter til terrassen, hvis du kan godt lide det varme look, som du kan få med de eksotiske sorter.

Endeligt har du også mulighed for at bygge en træterrasse i komposit. En komposittræterrasse er egentlig ikke 100 % træ, men det kan alligevel betegnes som en træterrasse, da materialet består af 60 % træ. Resten er plastik og bindemiddel, som giver en yderst slidstærk og langtidsholdbar terrasse.

5/5 - (2 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *