BygOgHave » Blog » Ståltag pris

Ståltag pris

Hvis din bolig trænger til et nyt tag, er et ståltag en af dine muligheder for at få et smukt og holdbart tag. Ståltage bliver mere og mere populære blandt danske boligejere, og det er der mange gode grunde til.

Men hvad er fordelene ved et ståltag, og hvad kan du forvente at betale for at nyt tag i stål? Det kan du finde svar på i denne artikel.

Hvad er et ståltag?

Et ståltag er, som navnet antyder, et tag lavet af stål. Helt konkret bygges et ståltag op af tagplader i stål, som monteres på samme måde som andre tagplader. Tagplader i stål er stærke og ofte også varmegalvaniserede, hvilket giver endnu bedre modstandsdygtighed overfor vejr og vind.

Der findes flere forskellige typer af ståltage, som hovedsageligt adskiller sig på form og design. Her vil de mest normale ståltage være enten tagstensplader eller ståltrapez. Tagstensplader er designet til at ligne normale stentage, hvor du eksempelvis kan få et flot ståltag, som ligner et klassiske tegltag. Denne type af ståltag bruges derfor ofte på beboelsesbygninger, da de giver et flot look.

Ståltrapez er ståltage med en trapezprofil. Denne type er mere simpel, og det er derfor også et billigere valg. Denne type af ståltag bruges oftere på garager eller andre udebygninger på grund af det mere simple udtryk.

Ståltage er populære valg til garager, industribygninger og sommerhuse, men tagtypen bliver også mere og mere populær til helt normal huse.

Pris på ståltag – hvad kan du forvente?

Ståltage vil som alle andre tagtyper svinge i pris afhængigt af forskellige forhold. Her vil arealet af taget naturligvis være den mest afgørende faktor, mens også ståltagstypen spiller ind på prisen. Dertil vil andre forhold som eksempelvis hældningen på taget have en betydning for, hvor meget du skal betale for monteringen. Det er nemlig sværere at arbejde på et meget stejlt tag, hvorfor du kan se frem til en større regning, hvis du har en meget spids tagkonstruktion.

Andre forhold som eksempelvis skorstene, ovenlysvinduer og kviste vil også påvirke prisen, da disse installationer vil forøge opgavens kompleksitet og derved ende med at gøre projektet dyrere.

Endeligt vil din boligs beliggenhed og dit valg af håndværker også betyde noget for prisen, og det er således svært at give et præcist tal for, hvad det vil koste dig at installere et nyt ståltag på boligen.

De gængse priser vil dog ligge et sted mellem 650-700 kr. pr. m2, hvilket indebærer både tag og monteringen – alt samen inklusiv moms.

Hvis du har et helt normalt parcelhus med et tagareal på 150 m2, kan du således få et nyt ståltag til en pris på omkring 100.000 kr.

Få 3 uforpligtende tilbud på nyt ståltag

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på nyt ståltag hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Hvor finder du den bedste pris på ståltag?

Din boligs placering kan som nævnt have en betydning for, hvad du skal betale for at få monteret et ståltag. Det er nemlig som udgangspunkt dyrere at hyre en håndværker på Sjælland, end det er i Jylland, men der kan faktisk også være stor forskel i prisen på ståltag i samme område.

Forskellige firmaer har forskellige priser, og derfor giver det god mening for dig at undersøge markedet, inden du vælger. Dette er imidlertid en tidskrævende proces, for det kræver en indsats at ringe rundt til mange forskellige firmaer for et indhente tilbud.

Der findes dog en nemmere måde at gøre det på, for her hos BygOgHave kan du sammenligne priser på ståltag online. Her kan du modtage op til 3 forskellige tilbud fra forskellige firmaer, så du kan vælge den løsning, der koster mindst.

Du skal bare beskrive din opgave, hvorefter du kan læne dig tilbage og vente på at blive kontaktet med forskellige tilbud. Det har således aldrig været nemmere at sammenligner priser på ståltag, og du vil opdage, at du kan komme til at spare mange tusinde kroner ved at vælge det billigste firma frem for det dyreste.

Alle tilbud er gratis og uforpligtende, og du kan derfor vælge det bedste tilbud for dig – eller afvise dem alle, hvis du ikke er tilfreds.

Hvad er fordelene ved at vælge et ståltag?

Der er mange fordele forbundet med at vælge et ståltag til boligen eller andre bygninger, og netop derfor blive denne tagtype mere og mere populær. Her er den helt store fordel, at et ståltag giver dig et slidstærkt tag, som kan modstå alle former for udfordringer fra det danske klima. Et ståltag er rustfrit og vil således holde din bolig tør og sikker i rigtig mange år fremover. Faktisk er ståltage så slidstærke, at de fleste firmaer ikke vil tøve med at give dig 40 års garanti på taget.

Dernæst er den store fordel prisen. Et ståltag er et yderst billigt tag sammenlignet med andre tagtyper, og du kan faktiske spare op til 50 % sammenlignet med et tegltag. Derfor giver et ståltag god mening for mange boligejere, da økonomien og kvaliteten passer godt til de fleste.

Et ståltag er desuden nemt at montere, hvilket også gør projektet billigere for dig. Du skal ikke betale det samme i håndværkerregning, som du skal for eksempelvis et ståltag, og hvis du har hænderne skruet godt på, kan du helt spare håndværkeren væk og montere taget på egen hånd.

Ståltaget er også en let tagtype, hvilket både betyder, at det er nemt at montere, og at det ikke kræver en stærk tagkonstruktion at holde. Netop derfor er ståltage populære valg på mindre bygninger som eksempelvis garager, men den lave vægt betyder også, at taget kan monteres ovenpå et eksisterende tag på dit hus. Hvis du eksempelvis har et tag i tagpap, som trænger til udskiftning, kan du bare lægge et lag at ståltagplader ovenpå, hvilket giver dig et helt nyt tag, mens du sparer udgiften til at fjerne det gamle.

En fordel ved ståltage er også, at de kræver minimal vedligeholdelse. Stål er slidstærk og kræver hverken rengøring alle andet for at holde sig flot og stærkt i rigtig mange år. Endeligt giver et ståltag dig mulighed for at tilpasse tagets udtryk til din smag, da det kan fås i mange forskellige farver.

5/5 - (4 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *