BygOgHave » Blog » Epoxygulv pris

Epoxygulv pris

Hvis du går med planer om at lægge et nyt gulv, har du sikkert allerede opdaget, at du har et væld af forskellige muligheder. I dag behøver du nemlig ikke bare forholde sig til de mere klassiske gulvtyper som eksempelvis træ, fliser eller beton. Du har også mulighed for at vælge mellem en række mere moderne gulvtyper, og her er epoxygulve et af de valg, der vinder større og større indpas rundt omkring i de danske boliger.

Et epoxygulv er et smukt gulv med rigtig mange fordele, og det kan derfor også være den helt rette løsning for dig, der netop nu er ved at planlæge et større gulvprojekt i privaten, eller for dig der bare går og drømmer om det.

Men hvad er et epoxygulv egentlig, og hvad er prisen på epoxygulve? Det kan du læser mere om i denne artikel.

Hvad er et epoxygulv?

Et epoxygulv er et stærkt gulv, som udelukkende består af epoxy. Epoxy består af en form for harpiks samt en hærder, der i kombination skaber en stærk overflade. Epoxy kan betragtes som en form for lim, der kan hældes ud i flydende form, og som senere hærder til en hård overflade.

Når der er tale om epoxygulve, vil gulvet bestå af ren epoxy, som bygger gulvet op i flere lag. Her lægges der ud med en primer, hvorefter selve epoxyen lægges i lag, indtil gulvet har opnået den tykkelse og derved den slidstyrke, som forventes.

Epoxyen er forholdsvis tyktflydende, og derfor spartles den typisk ud med en spartel, hvilket giver et tykkere og derved stærkt lag. Der er dog også mulighed for at rulle et epoxygulv ud, men dette giver tyndere og derved mindre stærke lag.

Når epoxyen er hældt ud på gulvet, er der ikke meget tid at arbejde med, for blandingen hærder hurtigt, hvorfor der skal professionelle gulvlæggere til at klare arbejdet for at sikre et godt resultat.

Hvad koster et epoxygulv?

Der er flere ting, der spiller ind på prisen for et nyt epoxygulv. I forbindelse med lægning af et epoxygulv skal der nemlig også være styr på underlaget under gulvet, og det kan koste mange ekstra kroner, hvis der også skal arbejdes med underlaget.

Et epoxygulv skel nemlig lægges på et betongulv, der er i god stand. Epoxy er flydende og vil derfor løbe ned i revner og huller i gulvet, og netop derfor er et betongulv bedst egnet til at lægge epoxy på. Derfor skal du også betale for at få lagt et godt betongulv, hvis du ikke allerede har det.

Det vil naturligvis øge prisen markant, hvis du både skal betale for et betongulv og et epoxygulv, men det vil også være nødvendigt for at sikre et stærkt gulv. I visse tilfælde kan epoxy også lægges på andre gulvtyper, men det er vigtigt at tage fat i en fagmand for at vurdere, om dit eksisterende gulv egner sig til epoxy.

Hvis du overvejer at installere et epoxygulv i dit hjem, kan du regne med en kvadratmeterpris på omkring 1200 kr. pr. m2, men det bliver naturligvis dyrere, hvis du også skal betale for at lægge et betongulv under dit epoxygulv.

Få 3 uforpligtende tilbud på nyt expoxygulv

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på nyt epoxygulv hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Find den bedste pris på epoxygulv

Når du går du udkig efter en professionel, der kan lægge dit betongulv, vil du opdage, at der kan være stor forskel fra firma til firma, når det kommer til priser. Forskellige firmaer arbejder med forskellige timepriser, og derfor kan der være stor forskel på prisen på det samme gulv.

Derfor er det altid en god idé at sammenligne priser fra forskellige firmaer, inden du træffer din beslutning. Det kan imidlertid være en besværlig og tidskrævende proces at finde frem til forskellige firmaer for bagefter at kontakte dem med henblik på at indhente tilbud.

Men der findes heldigvis en nemmere måde at gøre det på, for her hos BygOgHave kan du automatisk modtage tilbud fra flere forskellige firmaer. Faktisk kan du modtage 3 tilbud på et epoxygulv fra forskellige firmaer, hvis du benytter dig at vores service.

Her skal du sætte din opgave i udbud, hvorefter den vil blive synlig for relevante firmaer i dit lokalområde. Alle har mulighed for at byde ind på opgaven, og du skal derfor bare læne dig tilbage og vente på, at du modtager tilbud og en pris på dit epoxygulv.

Du kan frit vælge mellem de forskellige tilbud, og du kan derfor nemt finde frem til den bedste pris på et epoxygulv, hvilket potentielt kan spare dig for flere tusinde kroner.

Hvad er fordelene og ulemperne ved epoxygulve?

Den helt store fordel ved at vælge et epoxygulv er, at du får et utroligt stærkt gulv, der vil holde stort set for evigt. Epoxy er virkeligt stærkt, når der er hærdet op, og når det lægges i flere lag, får du en overflade, der ikke vil revne eller tage skade af tryk eller noget andet.

På samme tid får du én stor overflade uden fuger, hvilket gør gulvet utroligt nemt at gøre rent. Du skal bare køre over gulvet med en gulvklud og lidt sæbe, og så er dit epoxygulv rent på få minutter.

Af samme grund kræver et epoxygulv minimal vedligeholdelse, da du bare skal sørge for at gøre det rent en gang imellem.

Disse grunde er årsag til, at epoxygulve er populære i lagerhaller og på fabrikker, da gulvets store slidstyrke gør det perfekt til tunge maskiner og store reoler. Af samme grund er epoxygulve også et godt valg til din bolig på de steder, hvor du gerne vil have en slidstærk overflade, der er nem at gøre ren.

Det kan eksempelvis være i køkkenet, i bryggerset eller på badeværelset, hvor du vil få et af de mest praktiske gulve, der er tilgængelige på markedet. I din bolig vil epoxygulve give en rustik og elegant stil, som vil passe perfekt ind i et moderne hjem.

Du har desuden mulighed for at få i epoxygulve i mange forskellige farver, hvorfor du kan tilpasse gulvets udtryk til at passe til lige netop din smag og din bolig.

5/5 - (8 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *