Hvad kan man forvente at betale for sildebensparket? Vi har i dette indlæg samlet priser og information, både hvis man selv ønsker at gå i gang eller hvis man ønsker at få hjælp til det.
Hvad koster lægning af sildebensparket?
Priserne kan afhænge meget af, hvilke mærke du vælger dit sildebensparket fra. Populære leverandører af selve gulvet er Junckers, Urban Hald eller Hørning Parket. Hvis du går til en fagmand, har de typisk en foretrukken leverandør af gulvet som de har god erfaring med.
Vi har selv for nyligt fået lagt et sildebensparket og har i den forbindelse forhørt os hos flere forskellige firmaer. Afhængig af hvilket gulv du vælger kan du forvente en pris på omkring 1200-1500 kroner pr. m2 inkl. materialer og lægning af gulvet.
Ønsker du selv at gå i gang med at lægge et sildebensparket kan du regne med en m2 pris 300-500 kroner. Dertil skal du også have parketlim og en olie eller lak, afhængig af dine ønsker og præferencer. Du kan regne med et forbrug af parketlim på cirka 800-1200 g/m2 afhængig af anvendt tandspartel – Urban Hald har en spand på 18 kg til en fair pris på 1200 kroner du kan finde her.
Få 3 uforpligtende tilbud på sildebensparket
Står du med et gulvprojekt? Så få 3 uforpligtende tilbud på gulvarbejde hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.
Det skal du overveje inden du undersøger priser
Et sildebensparket er et klassisk og særdeles populært gulv, men overvej lige nedenstående inden du finder m2 pris på lægning af selve gulvet.
For er der allerede et eksisterende gulv, hvor du ønsker dit nye sildebensparket? Så skal du tage med i dine overvejelser, at der vil være ekstra udgifter udover at skulle lægge gulvet før at resultatet bliver pænt.
Det ikke sikkert at det er muligt at lægge dit sildebensparket ovenpå et allerede eksisterende gulv, da underlaget skal være helt plant og ikke give sig (Hvilket sjældent er tilfældet i en ældre lejlighed eller hus). Hvis gulvet ikke er plant eller jævnt, kan det komme til at give sig i samlingerne samt knirke og knage.
Så det er ikke noget vi anbefaler at gå i gang med medmindre man har undersøgt det eksisterende gulv. Der er visse tolerancer for hvor meget det må svinge inden for et bestemt antal meter, som kan måles med et vaterpas. Brug eventuelt en fagmand, for en mere teknisk vurdering af lige nøjagtigt dit gulv eller undergulv.
Så du skal altså have med i dine overvejelser at udover en forventet m2 pris for at få lagt et sildebensparket, kan der komme en udgift eller ekstra arbejde i forbindelse med at brække et gulv op og få lagt et nyt undergulv som er plant og jævnt.
Skal jeg vælge olie eller lak behandling til mit sildebensparket?
Om du skal olie eller lak behandling af dit sildebensparket er en smagssag. Men der er fordele og ulemper ved begge behandlinger.
Hvis du vælger at få lakeret dit sildebensparket efter det er blevet lagt, kræver det stort set ingen vedligeholdelse. Når gulvet skal vaskes, er det vigtigt at det er med en sæbe beregnet til lakerede trægulve og ikke oftere end 1 gang om ugen – faktisk kan det være en god ide, kun at vaske gulvet hvis det trænger og hvis der spildes eller er beskidt på et mindre område, så vil jeg anbefale kun at vaske gulvet i det område det trænger.
Den lakerede overflade er yderst slidstærk, og forholdsvis modstandsdygtigt overfor ridser og skader. Men hvis der opstår ridser eller skader i gulvet, er det ikke noget man lige kan fjerne selv. Det kræver derimod professionelt udstyr og hjælp at slibe et lakeret gulv ned og give det ny lak.
Andre foretrækker olie behandling af deres gulv, da det kan give et andet udseende. Man skal løbende behandle gulvet med olie og en tommelfingerregel er når gulvet begynder at se blegt og trist ud, skal det have en omgang olie.
En af fordelene ved olieret sildebensparket er, at mindre ridser kan forsvinde ved en ny oliebehandling.
Overvejer du et andet gulv? Så har vi blandet andet også skrevet omkring priser på polyurethan gulv, terrazzogulv, epoxygulv og betongulv.