BygOgHave » Blog » Zinktag pris

Zinktag pris

zinktag

Hvis dit gamle tag på boligen er ved at trænge til en udskiftning, er et zinktag en af dine muligheder for at få et flot og slidstærkt tag. Zinktage bliver mere og mere populære, for taget kommer med mange gode fordele for dig som boligejer.

Hvis du gerne vil vide mere om zinktage, og hvis du gerne vil have en idé om, at hvad du kan forvente at betale for at nyt zinktag, kan du læse med i denne artikel, hvor vi forsøger at give svar på de spørgsmål, du står med.

Hvad er et zinktag?

Zink er et metal, som især er kendt fra tagrender. Hvis du ikke har plastiktagrender omkring dit hus, vil de med al sandsynlighed være lavet af zink. Zink er et velegnet materiale til byggeri, og derfor bruge det over hele Europa til både tag, tagrender og lignende.

Zink udmærker sig ved at danne et lag af patina, når metallet kommer i kontakt med luften. Dette lag giver ekstra beskyttelse til taget og giver en holdbarhed på op til 100 år. Laget af patina gør desuden zinktage smukke at se på, da det giver en flot gråblå farve.

Et zinktag monteres som andre tagtyper. Zinktaget består af individuelle zinkplader, som monteres på et fast undertag af eksempelvis brædder eller krydsfinér.

Hvad koster et zinktag?

Prisen på zinktag varierer meget afhængigt af forskellige faktorer. Her er det naturligvis tagets størrelse, der afgør den endelige pris, mens andre forhold som eksempelvis tagets kompleksitet også vil spille ind på prisen.

Hvis du eksempelvis har et tag med mange ovenlysvinduer eller kviste, vil det gøre opgaven mere kompliceret og derved betyde en højere pris for dig.

Prisen på et zinktag vil også afhænge af, hvilke zinkplader du vælger. Du kan få normale zinkplader, du kan få forpatinerede zinkplader, og du kan få lakerede zinkplader i andre farver. De normale zinkplader er de billigste, men de andre typer af lidt dyrere.

Hvis du gerne vil have en pris at tage udgangspunkt i, kan du regne med, at det vil koste dig et sted mellem 1450-1600 kr. pr. m2 at installere et zinktag. Det giver en pris på omkring 150.000 kr. for et nyt tag på 100 m2. Denne pris er både være inklusiv bortskaffelse af dit gamle tag samt montering af det nye tag og tagrender.

Få 3 uforpligtende tilbud på nyt zinktag

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på nyt zinktag hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Få den bedste pris på zinktag

Når du går på udkig efter en leverandør af et nyt zinktag, skal du være opmærksom på, at der kan være stor forskel i priserne fra firma til firma. Forskellige firmaer vil give dig forskellige priser for den samme opgave, og derfor kan der potentielt være mange penge at spare, hvis du finder frem til den billigste løsning frem for den dyreste.

Det kan vi hjælpe dig med her hos BygOgHave, hvor du nemt kan sammenligne priser på zinktag. Her kan du sende din opgave i udbud blandt håndværkere i dit lokalområde, hvorefter du vil modtage op til 3 forskellige tilbud.

Det hele er gratis og tager kun få minutter at komme i gang med, hvorefter du bare skal læne dig tilbage og vente på, at du bliver kontaktet med forskellige tilbud.

Her vil du opdage, at der kan være stor forskel i priserne, og du kan således spare mange penge ved at vælge den billigste håndværker fremfor den dyreste.

Du kan frit vælge mellem de 3 tilbud, og du kan sågar vælge at afvise dem alle, hvis de ikke passer til dig.

Hvorfor vælge et zinktag?

Der er som nævnt mange fordele ved at vælge et zinktag. Her får du et tag, som er yderst slidstærkt, og som stort set ikke kræver nogen form for vedligeholdelse i mange år fremover. Derfor er zink et godt valg til det danske klima, da det stærke materiale ikke lader sig påvirke af hverken regn, blæst, frost eller sne.

Zink er desuden et levende og naturligt materiale, hvilket også betyder, at det er et miljøvenligt valg til din bolig. Zinkpladerne vil desuden være nemme at genanvende, hvis de pilles ned i fremtiden, hvilket gør denne tagtype til et endnu mere miljøvenligt valg.

En anden fordel ved zinktage er, at de som nævnt får en flot patina. Derfor vil et zinktag være en flot tilføjelse til din bolig, hvor du kan glæde dig over, at taget kun bliver flottere med tiden, hvilket er en stor fordel over andre tagtyper. Den flotte patina giver et naturligt look til taget, hvorfor et zinktag vil tage sig bedre ud end andre typer af metaltage.

Derfor er zinktage blevet ret populære og eksklusive, hvorfor denne tagtype er et godt valg for dig, der gerne vil have et unikt tag, som skiller sig ud fra mængden.

Alle disse faktorer spiller ind og gør zinktage populære, hvorfor et nyt zinktag også vil forøge din boligs værdi betragteligt.

Er der så slet ingen ulemper ved zinktage? Jo, der er et par stykker. Et zinktag er eksempelvis en dårlig investering, hvis du bor ved Vesterhavet. Her vil den salte luft, der blæser ind fra havet, nedbryde zinktaget hurtigere.

Zinktage er heller ikke et godt valg til meget flade tage, og så kan en ulempe for nogle også være, at zinktaget er forholdsvis dyrt sammenlignet med andre tagtyper.

Hvilke typer af zinktage findes der?

Når du vil lægge et zinktag på din bolig, skal du først og fremmest tage stilling til, hvilken type zinkplade du vil have. Her kan du vælge den naturlige zink, som også kaldes blank zink, og som får en flot patina med alderen.

Du kan også vælge forpatineret zink, som har en anden farve og en flot patina fra starten. Denne type vil dog ofte koste op til 50 % mere end blank zink.

Endeligt har du også mulighed for at vælge antracit sort zink, som er normalt blank zink med en sort optik. Denne type giver et flot og moderne look, som især passer godt til nye bygninger. Denne type af zink er dog også omkring 50 % dyrere end normal blank zink.

Overvejer du et andet tag? Så kan du læse mere om eternittag, zinktag eller ståltag.

5/5 - (3 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *