BygOgHave » Blog » Gulvlægger pris

Gulvlægger pris

Gulvene spiller en stor rolle i din bolig, når det kommer til både funktionalitet og design. Derfor er gulvene et af de steder, hvor det ikke kan betale sig at spare, for et godt gulv vil holde i mange år og gøre det til en fryd at opholde sig i boligen hver dag.

Men én ting er gulvets kvalitet – noget anden er kvaliteten er selve gulvlægningen. For at få et perfekt resultat skal gulvet lægges med omhu, og derfor vil det som udgangspunkt kræve en professionel gulvlægger til at klare arbejdet, hvis du ikke selv har erfaring med gulvlægning.

Hvis gulvet ikke lægges korrekt, risikerer du, at det skal lægges om, hvilket er både dyrt og krævende. Derfor skal gulvet lægges korrekt i første omgang, og derfor anbefaler vi at bruge en professionel gulvlægger til opgaven. Ved at hyre en gulvlægger kan du være sikker på, at opgaven bliver udført til perfektion, og du slipper selv for det hårde og tidskrævende arbejde.

Men hvad koster en gulvlægger, og hvad skal du ellers være opmærksom på i forbindelse med installation at gulve? Det kan du læse mere om her på siden.

Pris på gulvlæggere – hvad skal du regne med?

Der findes ikke nogen fast pris på, hvad det koster at hyre en gulvlægger til at lægge dit gulv. Priserne varierer meget, da forskellige forhold vil spille ind på, hvor lang tid der skal bruges på arbejdet.

Størrelsen på dit gulv vil naturligvis være afgørende for, hvor meget du kommer til at betale, mens andre forhold som eksempelvis gulvtype også har en betydning.

Typen af gulv er det forhold, som har den største betydning for, hvor meget du kommer til at betale pr. m2 for en gulvlægger. Her kan du tage udgangspunkt i følgende priser for forskellige typer af gulve:

  • Laminatgulve: 100-400 kr. pr. m2
  • Vinylgulve: 200-400 kr. pr. m2
  • Parketgulve: 200-600 kr. pr. m2
  • Flisegulve: 200-700 kr. pr. m2
  • Linoleumsgulve: 250-400 kr. pr. m2
  • Epoxy gulve: 400-500 kr. pr. m2
  • Plankegulve: 400-900 kr. pr. m2
  • Antikke trægulve: 500-700 kr. pr. m2

Disse priser inkluderer både timeløn, pålægning af underlag og selve gulvet, men du skal være opmærksom på, at du skal betale mere, hvis du også vil have en håndværker til at tage det gamle gulv af.

Det giver dig eksempelvis en pris på et sted mellem 12.000 og 27.000 kr. for at få et nyt plankegulv på 30 m2. Men hvorfor varierer priserne så meget på det samme gulv? Her er der andre forhold, som spiller ind. Det kan eksempelvis være din placering i landet, mens også valg af entreprenør har en stor betydning for prisen.

Få 3 uforpligtende tilbud på gulvarbejde

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på gulvarbejde hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Sådan finder du den bedste pris på gulvlægning

Der er som nævnt store forskelle i priserne på gulvlægning fra firma til firma. Derfor kan du spare mange penge ved at sammenligner priser fra forskellige firmaer for herefter at vælge den billigste løsning. Det kan du gøre ved selv at kontakte forskellige firmaer, men du kan også lade os hjælpe dig med opgaven.

Her hos BygOgHave kan du nemlig sammenligne priser på gulvlægning med en minimal indsats, hvorfor det aldrig har været nemmere og hurtigere at finde frem til den bedste pris på gulvlægning.

Du skal bare beskrive din opgave, og så vil den blive sendt i udbud her på siden. Det betyder, at alle firmaer i dit lokalområde har mulighed for at byde ind på opgaven, og du kan modtage op til 3 forskellige tilbud.

Her kan du frit vælge det tilbud, der passer bedste til dig, når det kommer til bl.a. pris. Her vil du opdage, at du kan komme til at spare mange tusinde kroner, og det er derfor bestemt din tid værd at benytte dig at vores service.

Det står dig også frit for at afvise alle tilbud, hvis du ikke synes, de lever op til dine krav. Det er nemlig 100 % gratis og uforpligtende at bruge vores service.

Hvad skal du tænke på, når du vil lægge nyt gulv?

Et nyt gulv er som nævnt en stor beslutning, da det vil have en stor betydning for dit hjem, mens det på samme tid er en stor investering. Derfor er det naturligvis vigtigt at træffe den rette beslutning, og det gør du bedste ved at tænke lidt over tingene, inden du beslutter dig.

Her er det en god idé at tænke over, hvad dine prioriteter er i forhold til dit nye gulv. Vil du gerne have den mest prisvenlige løsning, eller er det et helt specielt look, du går efter? Måske har du andre prioriteter som eksempelvis holdbarhed eller lyddæmpende egenskaber?

Der findes mange forskellige gulvtyper med mange forskellige fordele, og det er derfor en god idé at sætte sig ind i de forskellige gulvtyper, så du kan træffe den rette beslutning. Du kan også snakke med din gulvlægger om det, da en professionel bedre kan sætte sig ind i de forskellige gulvtypers fordele for netop din bolig og dine behov.

For mange er prisen en af de helt store forhold, som skal overvejes. Du skal dog vide, at det ikke nødvendigvis er den bedste investering af vælge det billigste gulv. Et billigt gulv holder ikke så længe som et dyrere gulv, og derfor risikerer du at skulle betale mere på den lange bane. Ved at lægge et godt gulv i høj kvalitet forøger du også værdien af din bolig, hvilken vil komme dig til gavn, når du en dag vil sælge.

I forbindelse med installation af nye gulve, skal du også overveje, om du vil have andre installationer med i samme ombæring. Når gulvet allerede er brudt op, vil det eksempelvis være billigere at efterisolere gulvet i samme ombæring. Det kan være en god idé, hvis du har et ældre hus, der har mindre end 10 cm isolering under gulvet, da den ekstra isolering vil skære ned for din varmeregning og give et bedre indeklima.

Du skal også overveje, om du vil have gulvvarme, hvilket også er godt at få gjort, når gulvet er åbent.

5/5 - (4 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *