BygOgHave » Blog » Kviste pris

Kviste pris

kviste pris

Det kan ofte være svært at udnytte den øverste etage i en bolig. Her gør skråvæggene og manglen på naturligt lys det til at udfordring at skabe gode leverum, som er behagelige at opholde sig i hele dagen. Men det findes der faktisk en løsning på, for du kan nemt opgradere førstesalen i din bolig med en eller flere kviste.

Men hvad skal du være opmærksom på, hvis du vil installere en tagkvist i din bolig, og hvad kan du forvente at betale for projektet? Det giver vi dig et svar på i denne artikel.

Hvor bygge en tagkvist?

Der kan være mange gode grund til, at det er en god idé at bygge en tagkvist. Her er lyset nok den største fordel, da du kan åbne en lang og mørk skråvæg op med en kvist for at lukke sollys ind i hele overetagen eller i det givne rum.

På en overetage vil der som udgangspunkt kun komme naturligt lys ind via gavlene, men det er sjældent nok, hvis overetagen er stor. Det kan du ændre på med tagkviste, der kan bygges i lige så stort en antal, som du har behov for.

Fordelen ved at bygge en kvist over at installere et tagvindue er, at kvisten åbner overetagen op på en helt anden måde. Kvisten bryder i modsætning til tagvinduet med de skrå vægge, hvilket vil give en helt anden rumfornemmelse. Kvisten vil med andre ord få din overetage til at virke større, hvilket vil give et rum, der er mere komfortabelt at opholde sig i.

En tagkvist vil desuden være en æstetisk opgradering i det fleste huse. Det gælder ikke både inden døre, hvor tilføjelsen af en kvist vil skabe et mere interessant udtryk til den øverste etage. Det gælder også udefra, hvor en kvist vil bryde med den ensformige tagflade og skabe en pænere form på huset.

Hvad koster en kvist?

Hvis du overveje at bygge en kvist, er du naturligvis interesseret i at vide lidt om, hvad du kan forvente at betale for projektet. Det er dog nemmere sagt end gjort at finde frem til en eksakt pris på en kvist, for der er mange ting, som spiller ind på den endelige pris.

Her er det eksempelvis afgørende, om kvisten skal bygges i forbindelse med et tagskifte, eller om kvisten skal bygges ind i et tag, der ikke skal rykkes. Hvis hele taget er ved at blive udskiftet, er det nemmere for håndværkeren at komme til, hvorfor du kan få en kvist til en billigere pris.

Hvis håndværkere derimod skal bruge tid på at fjerne din tagbelægning på det givne område, vil den endelige pris blive dyrere. Derfor er det altid relevant at overveje, om du vil bygge en kvist, når dit tag alligevel skal udskiftes.

Dernæst har størrelsen på selve kvisten også en betydning for prisen, men selve dit tags hældning også har noget at sige. Det er nemlig sværere at arbejde på et meget stejlt tag, hvorfor en kvist på en stejlt tag vil koste dig flere penge end en kvist på et fladere tag. I den forbindelse vil andre adgangsforhold og kvistens placering på taget også spille en rolle for prisen.

Dertil spiller selve kvisten naturligvis også ind på prisen. Du kan vælge at få bygget din kvist i forskellige materialer, og hvis du vil have en langtidsholdbar kvist i de bedste materialer, vil det naturligvis koste dig mere.

Du kan også vælge at købe en præfabrikeret kvist, hvis du gerne vil have en kvist, der er så billig som muligt. Det er selvsagt billigere at købe en præfabrikeret kvist, end det er at få bygget en specialdesignet kvist af en håndværker, men hvis du har specifikke krav til placering og form, vil det som udgangspunkt være det bedste valg at få en professionel til at bygge din nye kvist.

Endeligt spiller din boligs placering faktisk også en rolle for prisen. Det er nemlig ofte billigere at hyre en håndværker i Jylland end på Sjælland, men der kan også være store variationer på prisen i samme landsdel, og derfor er det altid en god idé at indhente flere tilbud.

Der er således mange ting, der har betydning for prisen på en kvist. Du kan dog tage udgangspunkt i følgende priser, hvis du gerne vil have en idé om, hvad du kan komme til at betale for en tagkvist:

  • Altankvist: omkring 65.000 kr. inklusiv terrassedør og rækværk
  • Halvbuekvist: omkring 30.000 kr.
  • Sadeltagskvist: omkring 30.000 kr.
  • Fladtagskvist: omkring 30.000 kr.
  • Rytterkvist: omkring 30.000 kr.

Få 3 uforpligtende tilbud på nye tagkviste

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på nye tagkviste hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Få den bedste pris på din kvist ved at sammenligne flere tilbud

Der kan som nævnt være stor forskel på prisen på en kvist fra håndværker til håndværker og fra firma til firma. Derfor er det altid relevant at indhente flere tilbud fra håndværkere i dit lokalområde, så du er sikker på, at du ikke kommer til at betale overpris for din nye kvist.

Det kan du gøre på den gammeldags måde ved at ringe rundt og sende mails, eller du kan benytte dig at vores service her på siden. Hos BygOgHave kan du lynhurtigt få et overblik over dine muligheder, for vi sender din opgave i udbud blandt de lokale håndværkere i dit område.

Du skal bare beskrive, hvilket opgave du skal have lavet samt omfanget af den, hvorefter lokale håndværkere kan byde ind på netop din opgave. Du vil modtage 3 forskellige tilbud fra forskellige håndværkere, hvorefter du frit kan vælge det tilbud, der passer til dig, når det kommer til bl.a. pris.

På den måde kan du nemt finde frem til den bedste pris på en ny kvist til din bolig, eller du kan vælge det firma, der giver dig et tilbud, der passer til dine andre krav. Du kan også vælge at afvise alle tilbud, da de alle vil være gratis og uforpligtende. Med vores service har det således aldrig været nemmere at sammenligne priser på håndværkeropgaver, og du får helt nye muligheder, når det kommer til at spare penge på dit næste projekt.

5/5 - (3 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *