BygOgHave » Blog » Ovenlysvinduer pris

Ovenlysvinduer pris

Hvis du gerne vil skabe mere lys på førsteetagen i din bolig, er ovenlysvinduer det helt rette valg. Med ovenlysvinduer kan du hurtigt forvandle en mørk etage til et lyst og indbydende rum, og da det er forholdsvis nemt og billigt at installere ovenlysvinduer, er dette en god mulighed for alle boligejere, der gerne vil have mere ud at førstesalen med skråvægge.

Men hvad koster installation af ovenlysvinduer, og hvordan finder du den bedste pris i dit lokalområde? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Hvorfor vælge ovenlysvinduer?

Hvis du har en bolig med en førsteetage med skråvægge uden vinduer, kan du helt sikkert godt se fornuften i at installere ovenlysvinduer. På en stor førstesal, hvor der kun er vinduer i gavlene, vil det være sparsomt med naturligt lys, mens visse rum slet ikke vil have naturligt lys, hvis de ikke er placeret i forbindelse med en gavl.

Det er et problem for oplevelsen af førstesalen, mens det på samme tid er dyrt i kunstig belysning. Der skal ofte ikke mere end et enkelt eller to ovenlysvinduer til for at forandre en hel førstesal, og hvis du har små rum uden vinduer på førstesalen, vil et ovenlysvindue gøre en verden til forskel.

Det er fantastisk at ligge i sofaen eller i sengen og kigge op på skyerne eller stjernerne gennem et ovenlysvindue, og de smarte vinduer vil derfor give helt nye muligheder.

Du kan skabe lækre og indbydende værelser og opholdsrum ved at installere ovenlysvinduer på førstesalen, og det er således en sikker måde at gøre en bolig mere funktionel og lækker på. Ovenlysvinduer vil desuden øge værdien af din bolig, mens du kan slippe for at betale for kunstigt lys, så længe det er lyst udenfor. Endeligt hjælper ovenlysvinduer også til at varme førstesalen op helt naturligt, når solen skinner udenfor, hvilket vil mindske behovet for opvarmning fra radiatorerne på en kold dag.

Pris på ovenlysvinduer – hvad koster det?

Hvis du vil have ovenlysvinduer i boligen, vil der være mange ting, som kommer til at spille ind på den endelige pris. Der er først og fremmest stor forskel på priserne fra vindue til vindue, da der både findes forskellige producenter og forskellige typer af ovenlysvinduer.

Det helt basale manuelle vippevindue fra Velux koster knap 3000 kr. pr. stk., mens du kan komme til at betale mere end det dobbelte for et vippevindue med fjernbetjening. Du kan også vælge de smarte tophængte ovenlysvinduer, hvor vinduet åbner om en akse i toppen af vinduet i stedet for på midten. Disse ovenlysvinduer starter fra omkring 4.500 kr. pr. stk., mens de fjernbetjente af slagsen koster omkring 10.000 kr. pr. styk.

Hvis du vil gå all-in på lys fra oven, kan du også vælge et lækkert 3-i-1 ovenlysvindue, som giver en stor overflade med 3 vinduer på samme sted.

Når du har besluttet dig for, hvilke ovenlysvinduer du ønsker, skal du også tænke på selve monteringen. Denne del koster også penge, for du har med al sandsynlighed brug for at få professionelle håndværkere til at klare opgaven.

Også her vil prisen variere meget alt efter opgaven, hvor eventuel stilladsopsætning og vinduets placering vil have en betydning. Du kan dog regne med, at det vil koste et sted mellem 7.500 og 20.000 kr. pr. vindue inklusiv installation.

Få 3 uforpligtende tilbud på nye ovenlysvinduer

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på nyt tag hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Få den bedste pris på ovenlysvinduer

Den bedste måde at få en nøjagtig pris på ovenlysvinduer inklusiv installation er ved at kontakte forskellige håndværkere for at høre, hvilke tilbud de kan give dig. Der kan være mange penge at spare ved at vælge den billigste håndværker fremfor den dyreste, og det kan således være en god investering at tage kontakt til flere forskellige firmaer.

Det er imidlertid en tidskrævende proces, og vi anbefaler derfor, at du i stedet bruger vores service her på siden. Her kan du sammenligne priser på montering af ovenlysvinduer helt gratis, og det kræver kun en minimal indsats fra din side.

Helt konkret skal du bare beskrive din opgave, hvorefter vi sender den i udbud blandt håndværkere i dit lokalområde. Her har alle mulighed for at byde ind, og du vil således modtage forskellige tilbud med forskellige priser på opgaven.

Du kan modtage op til 3 tilbud, og det står dig frit for at vælge, hvilket tilbud du vil takke ja til. På den måde kan du nemt finde frem til den bedste pris for montering af ovenlysvinduer i dit lokalområde, og det bedste ved det hele er, at det er gratis og rigtig nemt at benytte vores service.

Hvad skal du tænke på, når du installerer ovenlysvinduer?

Der er flere ting, du skal tænke på, inden du sætter gang i dit projekt med at installere ovenlysvinduer. Her skal du først og fremmest overveje den præcise placering af vinduerne.

I den forbindelse skal du tænke på lysindfald, og du skal overveje, hvor du helst vil have store mængder af naturligt lys. Det kan eksempelvis være over en sofa, som du vil placere på førstesalen, eller det kan være over børnenes legeområde.

Her skal du også tænke på orientering. Skal vinduerne vende mod syd eller nord, eller er det vest og øst, som er dine muligheder? Et vindue i syd vil tage imod meget sol, og det kan således lede til overophedning i de varme måneder, hvis du ikke sørger for ekstra solafskærmning. Et vindue i nord vil til gengæld aldrig lukke solen ind, men det vil alligevel give en masse naturligt lys.

Et vindue i øst åbner op for morgensolen, hvilket kan være en ulempe, hvis vinduet placeres på et soveværelse. Men hvis du er typen, der går tidligt i seng, kan aftenlyset fra et vestvendt ovenlysvindue også være irriterende.

Generelt er det værd at overveje, om et ovenlysvindue er en god idé til soveværelset. Hvis rummet kun bruges til at sove i, er der ikke så meget brug for det ekstra naturlige lys, som i stedet bare vil udfordre din nattesøvn ved at varme rummet op og ved at give mere lys enten morgen eller aften.

5/5 - (4 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *