BygOgHave » Blog » Nyt tag pris

Nyt tag pris

nyt tag

Taget er et af de vigtigste elementer i dit hus, og derfor er det vigtigt at sørge for, at dit tag altid er i tiptop stand. Uden et godt tag vil vand få adgang til din bygning, hvilket kan lede til råd og skimmelsvamp og på sigt kompromittere boligens stabilitet og sundhed.

Af samme grund skal taget også udskiftes en gang imellem, for ingen tage kan holde for evigt, og på et tidspunkt når du til et sted, hvor det ikke længere kan betale sig at reparere på taget.

I stedet skal der et nyt tag til for at holde boligen frisk og rask, og der er vigtigt at få gjort i tide. Men hvad koster det at få et nyt tag, og hvad skal du være opmærksom på i processen? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Hvad afgør prisen på et nyt tag?

Hvis du vil have nyt tag, vil der være mange faktorer, som kommer til at spille ind på den endelige pris. Der findes mange forskellige tagtyper, og her vil det naturligvis være dit valg af tag, som får den største betydning for prisen. Der findes billige tagtyper og dyrere tagtyper, og du kan derfor vælge at lægge et tag, som passer til dit budget.

Der er dog også mange andre ting, som spiller ind på prisen. Det vil eksempelvis blive dyrere, hvis du også skal have lavet nyt undertag, mens det også har en betydning for prisen, om der skal laves en ny tagkonstruktion, eller om den eksisterende skal forstærkes for at kunne bære en tungere tagtype som eksempelvis skiffer eller tegl.

I forbindelse med installation af nyt tag kan du også vælge at få efterisoleret under taget for at skabe et bedre indeklima og for at give dit hus bedre mulighed for at holde varmen inden. En efterisolering vil gavne din varmeregning, men det vil naturligvis gøre dit tagprojekt dyrere i første omgang.

Andre installationer som eksempelvis ovenlysvinduer, kviste og tagrender vil også påvirke prisen. Hvis du skal have skiftet tag, er det en god mulighed for at få bygge den kvist eller installere det ovenlysvindue, du altid har drømt om, da disse installationer vil være billigere at udføre, når taget alligevel er taget af.

Der er også mange andre ting, som vil påvirke den pris, du skal betale for at nyt tag. Det hele afhænger af dine personlige ønsker og præferencer, og der er således mange ting at tænke over, når du vil have nyt tag.

Her skal du tage boligens samlede udtryk i betragtning, mens boligens placering i forhold til naboer også kan have en betydning for, hvad der rent faktisk er lovligt. Det er eksempelvis ikke muligt at få et sortglaseret tegltag, hvis naboens hus ligger på samme niveau som dit hus.

Hvis du gerne vil have en eksakt pris på et tagprojekt, skal du således starte med at beslutte dig for, hvilken tagtype du gerne vil have. I den forbindelse er det en god idé at kontakte en professionel, som kan fortælle dig mere om de forskellige tagtyper og deres fordele og ulemper, og som kan vurdere, hvad der er et godt valg til netop din bolig.

Hvis du alligevel gerne vil have noget at tage udgangspunkt i, kan du kigge på følgende priser:

  • Ståltag: vejledende priser starter omkring 800 kr. pr. m2
  • Bølgeeternit: omkring 800-1000 kr. pr. m2
  • Tagpap: omkring 500-1000 kr. pr. m2
  • Skiffereternit: 1700-2000 kr. pr. m2
  • Tegltag: 1500-2200 kr. pr. m2
  • Betontag: 1400-2000 kr. pr. m2
  • Naturskiffer: 1000-2000 kr. pr. m2

Som du kan se, er der stor forskel på, hvad de forskellige tagtyper koster at etablere. Du skal dog vide, at der også er stor forskel på priserne for samme tagtype, da priserne på montering varierer afhængigt af netop din bolig.

Hvis der eksempelvis er mange ovenlysvinduer eller kviste på dit tag, vil opgaven med at lægge nyt tag blive mere kompliceret, hvilket vil påvirke prisen. Tagets hældning spiller også en rolle, da det er sværere at arbejde og montere nyt tag på en meget stejl tagkonstruktion. Der er også mange andre ting, som vil spille ind på den endelige pris på nyt tag.

Få den bedste pris på nyt tag

Hvis du gerne vil have et nyt tag på din bolig, skal du også være opmærksom på, at der kan være store forskelle i prisen på nyt tag fra firma til firma. Du kan med andre ord finde forskellige priser for den samme opgave his forskellige firmaer, og netop derfor er det altid en dog idé at undersøge markedet, inden du beslutter dig.

Der kan være mange penge at spare, hvis du finder frem til den billigste taglægger i dit lokalområde, og derfor er det altid din indsats værd at indhente forskellige tilbud.

Det kan vi hjælpe dig med her hos BygOgHave, hvor du kan modtage op til 3 tilbud på din opgave. Hos os slipper du for selv at ringe rundt til forskellige firmaer, hvorfor du kan spare en masse tid og besvær. I stedet skal du bare beskrive din opgave her på siden, hvorefter din opgave bliver sendt i udbud bandt firmaer i dit lokalområde.

Herefter skal du bare læne dig tilbage og vente på, at du bliver ringet op med forskellige tilbud. Ofte går der ikke lang tid, før du har op til 3 tilbud på hånden, som du frit kan vælge imellem. Her vil du opdage, at der kan være stor forskel i priserne på den samme opgave, og du kan således spare mange tusinde kroner ved at vælge det bedste tilbud fremfor det dyreste.

Det er dog vigtigt, at du gennemgår tilbuddene grundigt, så du er sikker på, at de indeholder alt det, du har behov for. Hvis ingen af tilbuddene lever op til dine krav, er du også velkommen til at afvise dem alle, da alle tilbud er 100 % gratis og uforpligtende.

Med vores service har det således aldrig være nemmere at finde frem til den bedste pris på nyt tag.

Få 3 uforpligtende tilbud på nyt tag

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på nyt tag hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

5/5 - (4 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *