BygOgHave » Blog » Fliselægning

Fliselægning

Der findes ikke noget som en flot flisebelægning på områderne omkring dit hus. Med fliser kan du skabe en lækker og indbydende terrasse, der vil sætte de perfekte rammer om en hyggelig sommeraften omkring grillen, mens fliser også kan pryde din indkørsel og skabe et sikkert underlag for både fodgængere og bilister.

Derfor er fliser en vigtig del af dagligdagen hos de fleste danske boligejere, og derfor er det naturligvis også værd for dig at overveje, om ikke det også skal være en flot flisebelægning, der skal pryde netop din terrasse eller din indkørsel.

Men måske er du i tvivl om, hvad fliselægning koster, så du kan lægge et budget og fortsætte planlægningen af dit projekt? Så læs med her på siden, hvor du kan få et overblik over, hvad du kan forvente at skulle betale for en ny indkørsel eller terrasse med fliser.

Hvad koster det at få lagt fliser i haven eller indkørslen?

Når du skal have flisebelægning i indkørslen eller haven, er der naturligvis flere ting, der påvirker den endelige pris. Her skal du vide, at det som udgangspunkt er dyrere pr m2 at få lagt fliser i indkørslen, da der her stilles større krav til underlaget. Her skal belægningen kunne holde til at blive kørt på med tunge køretøjer hver dag, hvorfor der skal et mere stabilt underlag til, end der skal under terrassen i haven.

Hvis du skal have fliser i indkørslen, kan du forvente en pris på omkring 600 kr. pr m2., mens prisen vil være lidt lavere for fliselægning haven.

Den præcise pris vil dog afhænge er flere forskellige faktorer. Du kan eksempelvis opnå en billigere pris pr m2, hvis der er tale om et stort areal, mens dit valg af fliser naturligvis også har stor betydning for prisen.

Her spiller flisens størrelse også ind på prisen, da det er hurtigere og derved billigere i arbejdskraft at lægge en indkørsel med store fliser.

Sådan får du den bedste pris på fliselægning

Når du skal betale for fliselægning, skal du også vide, at der er stor forskel på priserne afhængigt af, hvilket firma du vælger til at udføre opgaven. Forskellige firmaer vil tage forskellige priser for den samme opgave, og du kan derfor potentielt spare mange tusinde kroner ved at undersøge markedet lidt, inden du sætter gang i projektet.

Det kan dog tage lang tid at kontakte flere forskellige firmaer, og netop derfor kan det være en god idé at benytte vores prissammenligningsværktøj her på siden. Her kan du modtage 3 forskellige tilbud på fliselægning, hvorefter du kan vælge den bedste pris.

Her hos BygOgHave sætter vi din opgave i udbud blandt lokale fliselæggere, hvorfor du bare skal læne dig tilbage og vente på, at du modtager tilbud fra 3 forskellige firmaer. Her vil du opdage, at der kan være store forskel i priserne fra firma til firma, og du kan derfor potentielt spare mange tusinde kroner ved at vælge den billigste løsning, hvis du har et stort areal, som skal belægges med fliser.

Alle tilbud er uforpligtende, og det står dig frit for at afvise alle tilbud, hvis de ikke passer til dine krav. Vores service gør det nemt og hurtigt at finde frem til den bedste pris på fliselægning, og det hele er 100 % gratis.

Få 3 uforpligtende tilbud på fliselægning

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på fliselægning hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Kan du lægge dine fliser selv?

Du kan lægge dine fliser selv, men det er et stort arbejde, som vil tage meget af din tid og din energi. Det er hårdt arbejde at grave ud, køre grus og løfte fliser, og det kræver også en vis erfaring, hvis du gerne vil have et perfekt resultat.

Derfor er det ofte det bedste valg af få en professionel til at klare arbejdet, så du er sikker på, at eksempelvis din indkørsel bliver i stand til både at lede vand væk og understøtte vægten fra din bil i mange år fremover.

Sådan foregår fliselægning

For at sikre en solid og pæn fliselægning skal der først være helt styr på undergrunden. Her skal der først måles op og derefter graves ud på det område, hvor fliserne skal lægges. Herefter skal fundamentet under fliserne bygges op. Fundamentet skal både være i stand til at lede vand væk og klare højt tryk, og derfor er sand og stabilgrus de meste populære valg.

For at sikre et solidt underlag, skal sand og grus stampes godt og grundigt sammen, hvilket vil foregå med en pladevibrator. Herefter lægges et afsluttende lag af afretningssand, som sørger for, at fliserne kan lægges på en helt plan overflade.

Så er det tid til at lægge fliserne, og her skal tungen holdes lige i munden. Der skal bruges snor og opmåling for at sikre, at fliserne kommer til at ligge på en pæn måde, så du bliver tilfreds med resultatet i mange år fremover.

5/5 - (5 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *