BygOgHave » Blog » Sandblæsning af hus

Sandblæsning af hus

Hvis du synes, dit hus er blevet lidt trist og gråt at se på, kan en sandblæsning være den helt rette løsning. En sandblæsning er en oplagt løsning for dig, der gerne vil give husets facade en ordentlig overhaling, så den bliver ren og pæn, eller så den kan blive helt klar til en frisk omgang maling eller puds.

Sandblæsning er en forholdsvis billig måde at opgradere facaden på, men hvad koster sandblæsning af dit hus helt præcist? Det forsøger vi at give dig et svar på i denne artikel.

Hvad er sandblæsning?

Sandblæsning er kort sagt en teknik, der blæser sand ud på din bygning. Dette kan lyde som en lidt underlig teknik, men de små sandkorn er utroligt effektive, når det kommer til at fjerne alle former for snavs og skidt på din facade.

Sandet blæses ud med stor fart, og de fine sandkorn kommer i den proces ind i alle afkroge af facaden, hvor det fjerner alt fra kalk til mos. Alt dette sker dog uden, at facaden tager skade. Metoden er tilpas skånsom til, at snavs bliver fjernet, men at facaden forbliver 100 % intakt.

Hvad koster det at få sandblæst sit hus?

Den specifikke pris på en sandblæsning af hus afhænger af det firma, du vælger til at udføre opgaven. Du kan dog regne med, at du skal betale et sted mellem 25-40 kr. pr m2 for en sandblæsning.

Hvis du eksempelvis skal have sandblæst en helt normal villa, der har omkring 300 m2 facade hele vejen rundt, kan du regne med, at du skal betale et sted mellem 7.500 og 12.000 kr. inklusiv moms og materialer.

Den endelige pris afhænger dog af forskellige faktorer som eksempelvis husets placering samt højden på huset. Hvis dit hus er svært fremkommeligt, må du forvente en højere pris, mens du også skal betale ekstra for opsætning af stillads, hvis der skal sandblæses i højden.

Få 3 uforpligtende tilbud på sandblæsning

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på sandblæsning hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Sådan får du den bedst pris på sandblæsning af hus

Der er som nævnt forskel på firmaer, når det kommer til den pris, du skal betale for en sandblæsning af dit hus. Netop derfor er det en god idé at tage kontakt til flere forskellige firmaer, så du kan indhente flere tilbud og derved nå frem til den bedste pris.

Det kan du gøre her på siden, hvor du kan modtage op til 3 tilbud på opgaven fra forskellige firmaer, så du kan vælge den billigste løsning og derved spare mange penge.

Hvorfor skal du sandblæse dit hus?

Sandblæsning af hus er det mest effektive middel, når du vil have rengjort facaden på din bolig. Det gøres typisk i forbindelse med en ny overfladebehandling, hvor sandblæsningen sørger for at fjerne skidt, snavs og rester fra gammel maling, så overfladen er helt klar til at få et nyt lag af eksempelvis maling eller puds.

Med en sandblæsning får du lynhurtigt fjernet mos, alger og alt muligt andet, som har samlet sig på dine facader gennem årene. På den måder sparer et stort antal timer, da det tager rigtig lang tid at rengøre en facade manuelt. Dertil vil du aldrig blive i stand til at opnå det samme perfekte resultat, som en sandblæsning giver dig, og derfor er en sandblæsning altid anbefalelsesværdig, når du skal have rengjort dine facader.

Hvis du ikke få rengjort en facade ordenligt, inden du eksempelvis putter ny maling på, vil den nye maling ikke have mulighed for at binde optimalt til din facade. Derfor vil den nye maling hurtigt falde af igen, hvorfor du ender med både at spilde din tid og dine penge.

5/5 - (4 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *