BygOgHave » Blog » Maling af tag

Maling af tag

Hvis du synes, dit hus er begyndt at se lidt trist og slidt ud, er taget et godt sted at starte med en opgradering. Dit tag spiller en stor rolle for husets samlede udtryk, og netop derfor er der meget at hente ved at gøre noget ved taget.

Du behøver ikke at udskifte et tag, der ser slidt og gammelt ud, hvis det ellers er fejlfrit. I stedet kan du vælge at male taget, hvilket vil forny tagets udtryk og få det til at stråle igen. Maling af tag forlænger ikke levetiden på taget, men en ny omgang maling vil have en enorm effekt på husets udvendige udtryk.

Den gode nyhed er, at det er forholdsvis billigt at få malet et tag, og det er muligt at få malet mange forskellige tagtyper. Det mest almindelige tag at male er eternittag, men både betontegltag, ståltag og tagpaptag kan også males.

Men hvad koster maling af tag, og hvordan finder du frem til den bedste pris på opgaven? Det forsøger vi at give dig svaret på i denne artikel.

Hvad koster maling af tag?

Når du vil have malet taget på din bolig, vil prisen afhænge af flere forskellige faktorer. Først og fremmest vil det naturligvis være tagets areal, der afgør den endelige pris, mens også taghældningen, malingen og tagtypen har betydning for prisen.

Hvis dit hus eksempelvis har en stejl taghældning, vil det have en negativ effekt på prisen. For de fleste firmaer vil en taghældning på 35 grader eller mere være punktet, hvor det bliver dyrere at male taget. Her skal der nemlig mere og andet udstyr til for at udføre opgaven, og derfor vil det blive dyrere for dig.

Når du skal have malet dit tag, skal du naturligvis også betale for selve malingen. Valget af maling vil således spille ind på den endelige pris for opgaven, men det er især antallet af lag af maling, som afgør prisen.

Her vil der være forskel fra firma til firma, da nogle vil foretrække bare et male ét lag, mens andre hellere vil påføre tre. Dette kan du dog aftale med maleren på forhånd, så projektet ikke løber løbsk rent økonomisk, men så du alligevel får et tilfredsstillende resultat, der passer til netop dit tag.

Endeligt vil tagtypen på din bolig også have en betydning for prisen. Her er det især et problem, hvis dit tag indeholder asbest. Når et asbestholdigt tag skal males, er der nemlig en række forholdsregler, som skal tages, da arbejdstilsynet har opstillet en række regler, når det kommer til arbejde med asbesttag. Derfor vil prisen for maling af tag med asbest blive dyrere.

Der er således mange forskellige ting, der afgør, hvor meget du i sidste ende kommer til at betale for maling af taget på din bolig. Du kan dog regne med, at du kommer til at betale et sted mellem 80 kr. og 200 kr. pr. m2, hvor det især vil være tagets hældning, der afgør, hvilken ende af skalaen prisen på dit tag kommer til at ligge i.

Dertil skal du også medregne en ekstrapris på rensning af tag. Rensning af tag forbereder taget til maling, så malingen kommer til at binde godt og derved får en lang levetid. Rensning af tag omfatter både rens, algebehandling og imprægnering, og du skal forvente en pris på omkring 1500 kr. for et normalt hus med en tagoverflade på 150 m2.

Få den bedste pris på maling af tag

Valget af malerfirma er en anden ting, som har stor betydning for den endelige pris. Prisen for den samme opgave kan variere fra firma til firma, og derfor kan der være mange penge at spare ved at vælge det billigste firma frem for det dyreste. Men hvordan finder du frem til den billigste løsning?

Det kan du gøre ved at benytte dig at vores service, der giver dig mulighed for at modtage 3 tilbud fra forskellige malerfirmaer. Med vores service slipper du for at ringe rundt til forskellige firmaer for at indhente tilbud, hvilket kan være både tidskrævende og stressende.

I stedet skal du bare sende din opgave i udbud her hos BygOgHave, hvilket typisk ikke vil tage mere end 5 minutter. Herefter vil din opgave blive synlig for malerfirmaer i dit lokalområde, hvorfor du hurtigt vil modtage forskellige tilbud.

Blandt de 3 tilbud kan du frit vælge det, der giver dig den bedste pris. På den måde bliver det nemt som aldrig før at finde frem til den bedste pris på maling af tag, og det giver dig mulighed for at spare mange tusinde kroner på din opgave.

Du kan også læse mere om de forskellige firmaer, hvorfor det ikke kun behøver at være prisen, der afgør dit valg. Vælg eksempelvis firmaet med de bedste anmeldelser eller vælg det firma, der giver dig den bedste løsning.

Få 3 uforpligtende tilbud på maling af tag

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på maling af tag hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

5/5 - (4 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *