BygOgHave » Blog » Terrazzogulv pris

Terrazzogulv pris

Hvis du skal have lavet nyt gulv i boligen, er et terrazzogulv værd at overveje. Terrazzogulve er utroligt smukke og dekorative gulve, som er yderst populære i disse år. Terrazzogulve kommer med mange fordele, og de vil give masser af liv og farve til ethvert rum. Derfor er det værd at undersøge, om ikke et terrazzogulv også bør være en del af dit hjem.

Men hvad er et terrazzogulv helt præcist, og hvor meget koster det at få lagt et terrazzogulv? Det kan du læse mere om herunder.

Hvad er et terrazzogulv?

Terrazzo er navnet for en teknik, hvor cement blandes med en udvalgt sten, hvorefter cementen slibes for at gøre stenene i blandingen synlige. Terrazzo er især populært til gulve, hvor flotte sten som eksempelvis marmor eller granit vil give et smukt og unikt look i gulvet.

Farven på cementen kan også varieres, så der kan skabes et gulv med en flotte sammenhæng mellem farverne i sten og cement.

Det specielle ved terrazzogulve er, at stenene får en tilfældig placering i cementen, hvorfor der aldrig findes to ens terrazzogulve. Her skaber tilfældigheden et unikt og spændende mønster i gulvet, som vil pryde ethvert rum.

Terrazzogulve har sin oprindelse i Italien, hvor det især var østaten Venedig, som blev kendt for at bruge små stykker af marmor til at pryde gulvene hos byens rige indbyggere.

I dag er terrazzogulve tilgængelige for alle, og det er således et perfekt valg for dig, der gerne vil bringe lidt sydlandsk elegance ind i din bolig. Her kan terrazzogulve bruges i hele boligen, men gulvene er især populære valg til entréer, badeværelse og opgange, da terrazzogulvene er yderst slidstærke og på samme tid vandtætte.

Et terrazzogulv kan støbes i dit hjem som beskrevet ovenfor, men du har faktisk også mulighed for at få det lagt som fliser, hvilket vil gøre processen hurtigere og billigere.

Hvad er prisen på et terrazzogulv?

Et terrazzogulv koster lidt mere end mange andre gulvtyper, men så får du også et smukt og unikt gulv med en rigtig høj slidstyrke. Den præcise pris på terrazzogulv afhænger af flere faktorer, hvor det naturligvis først og fremmest er størrelsen på gulvet, der bestemmer den endelige pris.

Dernæst spillet typen af terrazzogulv også ind på prisen, men andre variabler også har en betydning. Faktisk er selve materialerne til et terrazzogulv ikke så dyre, da du bare skal betale for betonen og for marmorskærverne.

Til gengæld koster det en del af få professionelle til at klare arbejdet, mens det også koster at leje de maskiner, der skal bruges til opgaven.

Derfor skal du tage udgangspunkt i, at et terrazzogulv på 1-2 m2 vil koste dig omkring 10.000 kr. Prisen bliver dog hurtigt lavere, når der er tale om flere kvadratmeter, hvor et gulv på eksempelvis 5 m2 vil koste et sted mellem 18.000 og 22.000 kr.

Disse priser vil både indebære, at håndværkerne hugger det gamle gulv op, kører affaldet væk, støber det nye gulv og overfladebehandler og polerer gulvet.

Hvis du vil have gulvvarme i dit terrazzogulv på eksempelvis badeværelset, skal du dog være indstillet på, at den endelige pris bliver en del højere.

Få 3 uforpligtende tilbud på terazzogulv

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud terazzogulv hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Sådan finder du den bedste pris på dit nye terrazzogulv

Der kan være forskel i prisen på terrazzogulve fra firma til firma. Derfor er det en god idé at indhente forskellige tilbud fra forskellige håndværkere, så du kan finde frem til den bedste pris. Det er dog nemmere sagt end gjort, for det kan være en tidskrævende proces at kontakte flere forskellige firmaer og forklare dem om din opgave.

Der findes dog en nemmere måde at gøre det på. Her hos BygOgHave kan du nemlig modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud fra professionelle håndværkere på at få lagt dit nye terrazzogulv. Her på siden skal du bare beskrive din opgave, hvorefter du kan læne dig tilbage og vente på at modtage 3 forskellige tilbud fra håndværkere i dit lokalområde.

Her kan du frit vælge det billigste tilbud, og du vil opdage, at du kan komme til at spare mange tusinde kroner ved at vælge det billigste fremfor det dyreste.

Hvad er fordelene og ulemperne ved et terrazzogulv?

Når du støber et nyt terrazzogulv, vælger du en løsning, der vil blive en del af boligen resten af dine dage. Derfor er det naturligvis vigtigt at have helt styr på, om et terrazzogulv er den rigtige løsning for dig.

Her handler det om at have styr på, hvad fordelene og ulemperne er ved den specifikke gulvtype, så du kan tage en kvalificeret beslutning.

Når du vælger at lægge et terrazzogulv, skal det være fordi, du elsker det livlige og unikke look, som du kun kan få med et terrazzogulv. Her får du flotte farver og et naturligt smukt mønster i gulvet, og farverne kan sammensættes til at passe til lige netop dit rum.

Fordelen ved et terrazzogulv er også, at gulvet kan støbes, så det passer perfekt ind på eksempelvis dit badeværelse, hvor du slipper for fuger i gulvet og ved væggen. Dette gør terrazzogulvet ekstremt holdbart og nemt at rengøre – især i vådrum som badeværelset.

Her kan du se frem til at få et gulv, som potentielt kan holde i mange hundrede år, og som kan holde til stor belastning uden at tage skade. I løbet af de mange år kan gulvet nemt vedligeholdes og opfriskes, så det beholder sit flotte og farverige look.

Dog er denne vedligeholdelse nødvendig for at holde gulvet pænt, og dette kan være en ulempe for nogle. Dit terrazzogulv skal plejes for at holde sin skønhed, men hvis du bor i et område med meget kalk i vandet, kan det være svært at afholde kalken fra et gøre gulvet mat, hvis du lægger et terrazzogulv på badeværelset.

Der kan også opstå revner i et terrazzogulv, og det skal der en professionel til at reparere – hvilket dog er en nem og hurtig proces.

Ulemperne ved et terrazzogulv er således små og til at overkomme, hvorefter et terrazzogulv vil være en god og smuk løsning til mange forskellige boliger.

5/5 - (7 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *