BygOgHave » Blog » Tilstandsrapport pris

Tilstandsrapport pris

Hvis du gerne vil være helt sikker på, om en bolig er i god stand eller ej, er en tilstandsrapport det rette valg. En tilstandsrapport bliver udarbejdet af en professionel, som kan vurdere, om boligen indeholder fejl, som skal udbedres.

Det kan være fejl med tag, konstruktion eller lignende, hvilket er rart at have styr på i forbindelse med køb og salg af et hus. Men hvad koster en tilstandsrapport, og hvordan får du den bedste pris på en tilstandsrapport i dit lokalområde? Det forsøger vi at give dit et svar på i denne artikel.

Hvad koster en tilstandsrapport?

Selvom en tilstandsrapport typisk består af det samme arbejde, så findes der ikke nogen fast pris på en tilstandsrapport. Priserne vil således svinge meget fra firma til firma, hvor det bl.a. vil være efterspørgsel i netop dit lokalområde, der er med til at afgøre prisen.

Du kan dog regne med, at du skal betale et sted mellem 6.000-11.000 kr. for en tilstandsrapport. Prisen vil dig blive højere for store boliger på over 299 m2.

Få den bedste pris på en tilstandsrapport i dit lokalområde

Der findes mange byggesagkyndige over hele landet, som kan udføre en tilstandsrapport. Derfor har du mulighed for at indhente flere forskellige tilbud, så du kan finde frem til den bedste pris på tilstandsrapporten. På den måde kan du spare mange penge, da der som nævnt kan være stor forskel i priserne fra byggesagkyndig til byggesagkyndig.

Det kan vi hjælpe dig med her hos BygOgHave, hvor du kan sammenligne priser på tilstandsrapporter fra forskellige firmaer. Her har vi gjort det hele nemt for dig, da du slipper for selv at kontakte de forskellige firmaer for at indhente tilbud. Du kan skal nemlig bare beskrive din opgave her på siden, hvorefter alle byggesagkyndige i dit lokalområde har mulighed for at byde ind.

Derfor skal du bare læne dig tilbage og vente på, at forskellige byggesagkyndige tager kontakt til dig med forskellige tilbud. Du kan modtage op til 3 tilbud, som du frit kan vælge imellem, eller du kan vælge at afvise alle tilbud, hvis du ikke bryder dig om dem.

Få 3 uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport

Vi anbefaler at hente 3 tilbud hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Helt gratis – du skal blot trykke på knappen nedenfor og indsende din opgave.

Hvad er en tilstandsrapport helt præcist?

Det overordnede formål er med en tilstandsrapport er som nævnt at afgøre, om der er noget galt med et hus. Det er især en fordel af kende til fejl og mangler i forbindelse med køb og salg, da køberen vil vide helt præcist, hvad der skal udbedres, mens sælger kan sove trygt om natten med sikkerheden om, at der ikke gemmer sig ubehagelige overraskelser i boligen, som uhensigtsmæssigt videregives til en uvidende køber.

Alligevel kan vigtige ting overses, og derfor er det også populært at tegne en forsikring, der dækker eventuelle usete fejl.  

Tilstandsrapport rapporterer alle synlige fejl med boligen, og den udarbejdes af en professionel byggesagkyndig. Det er sælgeren af en bolig, der er ansvarlig for at få udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med salg.

En tilstandsrapport indeholder 3 forskellige dele:

  • Gennemgang af boligen: den byggesagkyndige går boligen igennem, hvor alle dele i bygningen får en karakter, der fortæller om, hvorvidt der er fejl og mangler, samt hvor seriøse de er
  • Sælgers bemærkninger: i forbindelse med udarbejdelse af tilstandsrapporten vil sælgeren af huset blive bedt om at udfylde et skema. Her kan sælgeren forklare, om der er fejl og mangler på boligen, som ikke kan ses med det blotte øje og derved ikke opdages af den byggesagkyndige
  • Andre oplysning: en tilstandsrapport består også af oplysninger om bygningskonstruktioner og anden information, som er relevant at kende til for den nye ejer, og som er vigtige for ejerskifteforsikringen

En tilstandsrapport vil også bestå af en vurdering af, hvor lang tid tagets hus har igen. Det er rart for køberen at vide, om der er et snarligt tagskifte i sigte, da udskiftning af tag kan være en dyr affære. Denne vurdering bliver lavet ud fra, hvilket materialer taget er lavet af, samt hvor gammelt taget er.

Beskrivelse af den generelle hustype

En tilstandsrapport vil også indeholde en beskrivelse af den generelle hustype. Det vil sige, at huset bliver inddelt i en af de 34 hustyper, som findes i Danmark. Dit hus vil med al sandsynlighed passe ind i en af disse hustyper, men det er også muligt, at dit hus må beskrives uden for en af de generelle hustyper. Det kan eksempelvis være en mulighed, hvis der er tale om et ældre hus, der har gennemgået en stor renovering, så det nu lever på til moderne forhold.

Beskrivelse af den generelle hustype er vigtigt, fordi det fortæller dig, hvad der er vigtigt at være opmærksom på ved netop denne hustype. Heri ligger også information om kloak, radon og lignende ved den specifikke hustype.

Hvad er ikke en del af en tilstandsrapport?

For nogle kan det også være relevant at vide, hvad der ikke er med i en tilstandsrapport. Det kan eksempelvis være rart at vide for dig som køber, så du ved, hvad du ellers skal være opmærksom på, når du har læst tilstandsrapporten for en bolig, du gerne vil købe.

Der er flere forskellige forhold, som ikke vil være nævnt i en tilstandsrapport. Her står der eksempelvis ikke noget om normalt slid, og der vil ikke være nogen information at hente om, hvordan boligens elinstallationer har det.

Derfor er det eksempelvis også relevant at få udarbejdet en elinstallationsrapport, så du kan få et overblik over standen af husets el. Denne kan bestilles i samme ombæring, som tilstandsrapporten bestilles.

Hvor lang tid er en tilstandsrapport gyldig?

Efter en bygningssagkyndig har været forbi for at tilse en bolig, skal der udarbejdes en tilstandsrapport, som indsendes til myndighederne inden for 2 uger. Herefter vil tilstandsrapporten være gyldig i 6 måneder.

Det betyder, at tilstandsrapporten skal fornyes, hvis boligen ikke bliver solgt i løbet af de første 6 måneder. Dette kan dog gøres for at mindre beløb, så du slipper for det store arbejde og for at betale for en helt ny tilstandsrapport. Herefter vil du få en ny tilstandsrapport, som igen gælder i 6 måneder.

5/5 - (4 votes)

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *