BygOgHave » Blog » Skifertag pris

Skifertag pris

skifertag

Taget på din bolig er af afgørende betydning for at sikre, at vand ikke kommer ind i huset. Taget er din sikring mod elementerne, og derfor er et godt tag især vigtigt i et land som Danmark, hvor det regner og blæser store dele af året.

Derfor er det vigtigt at vedligeholde dit tag, så det til alle tider kan holde regn og fugt ude af hjemmet. Vand, der får mulighed for at trænge ind gennem taget, kan lede til råd i konstruktionen og skabe et usundt indeklima, og derfor er det absolut afgørende at holde taget vandtæt.

Men nogle gange kan en simpel reparation ikke længere gøre det. Alle tage har en begrænset levetid, og derfor er udskiftning af tag noget, som mange boligejere skal igennem en gang i livet.

Hvis du også står overfor en udskiftning af taget på din bolig, har du mange forskellige tagtyper at vælge imellem. Her er skifertage et populært valg, da denne tagtype kommer med mange forskellige fordele.

Men hvis du overvejer at montere et skifertag, er du naturligvis interesseret i at vide, hvad det koster. Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor du også kan finde information om, hvorfor et skifertag er et godt valg.

Hvad er et skifertag?

Skifertage er sammensat af tagplader i skifer. Skifer er en stenart, og skifer bliver derfor også kaldt for naturskifer. Et skifertag er således et helt naturligt tag, hvilket giver mange fordele. Skifertage har været brugt i Europa i mere end 500 år, og det fortsætter med at være et populært valg blandt boligejere den dag i dag.

Skifersten bliver dannet naturligt af kvarts, ler og mineraler, og det dannes i lag, hvilket betyder, at det er nemt at bryde en skifersten op i plader, som kan bruges til et tag. I Danmark har skifer været brugt siden 1800-tallet, men det er især blevet populært siden 1980’erne, hvor mange danske boligejere begyndte at montere skifer på tagene.

I modsætning til naturskifer findes der også kunstskifer. Denne form for skifer kaldes også for eternitskifer, og det laves af fibercement. På afstand kan det være svært at kende forskel på naturskifer og kunstskifer, men når du kommer tæt på, vil du se, at naturskifer har flere nuancer i overfladen, hvilket giver et mere attraktivt look end det kunstige skifer.

Pris på skifertag – hvad koster et skifertag?

Naturskifer er det mest holdbare valg sammenlignet med kunstskifer, og det er også det mest populære valg. Derfor tager vi her udgangspunkt i priserne på naturskifer. Naturskifer er dyrere end andre tagtyper, men det er på samme tid et af de mest holdbare tage, du kan putte på dit hus.

Et tag med naturskifer kan sagtens holde i 100 år, og det er derfor en god investering på den lange bane.

Der er mange ting, som spiller ind på den endelige pris på et skifertag. Her er det selvfølgelig selve taget størrelse, der har den største betydning for prisen, mens også tagets struktur spiller en rolle. Er der mange flader, ovenlysvinduer og skæve vinkler? Så kan du regne med at betale mere for dit skifertag.

Der findes også naturskifer i forskellige faconer, hvor du bl.a. kan vælge mellem rektangulære, dråbeformede og naturlige skiferplader. Her er skifer med naturlige former som regel det dyreste valg.

Endeligt afhænger prisen på et skifertag også af, om taget skal forstærkes i samme ombæring. Skifer er nemlig et tungt tag, og hvis der ikke har været skifer på din bolig tidligere, er det ikke sikkert, at tagkonstruktionen er stærk nok til at klare vægten. I det tilfælde skal du betale ekstra for at få forstærket tagkonstruktionen.

Hvis du gerne vil have en pris at gå ud fra, vil 1000 kr. pr. m2 være det bedste bud. Her får du et tag med naturskifer inklusiv montering af taget, men prisen inkluderer ikke lægter og undertag eller eventuel forstærkelse af taget. Prisen kan dog også nærme sig 2000 kr. pr. m2 i stedet, hvis der er specielle forhold omkring din bolig, som påvirker prisen.

Få 3 uforpligtende tilbud på nyt skifertag

Vi anbefaler: Få 3 uforpligtende tilbud på nyt skifertag hos lokale firmaer ved at trykke på knappen nedenfor. Helt gratis.

Få den bedste pris på skifertag

En anden ting, der spiller ind på prisen for et skifertag, er valget af entreprenør. Forskellige firmaer vil give dig forskellige priser for den samme opgave, og det kan derfor altid betale sig at undersøge markedet, inden du vælger. Der kan potentielt være mange tusinde kroner at spare ved at vælge den billigste entreprenør frem for den dyreste.

Men hvordan finder du frem til det billigste skifertag i dit lokalområde? Det kan du gøre ved at sammenligne priser her hos BygOgHave. Her på siden kan du modtage op til 3 tilbud på din opgave, så du kan finde frem til den billigste løsning.

Du skal bare beskrive din opgave, og så sender vi den i udbud her på siden. Herefter vil alle entreprenører i dit lokalområde have mulighed for at byde ind på opgaven, og du vil således modtage forskellige tilbud. Her vil du opdage, at der er mange penge at spare ved at vælge det bedste tilbud. Du kan dog også vælge at afvise alle tilbud, hvis de ikke passer til dig. Alle tilbud er nemlig gratis og uforpligtende.

Hvad er fordelene ved at vælge et skifertag?

Den helt store fordel ved at vælge at skifertag er, at du får et af de mest holdbare tage på markedet. Naturskifer er tagplader i sten, som ikke nedbrydes af vejret over tid, og det er hårdt og slidstærkt, så det kan modstå alle former for vejrfænomener.

På samme tid giver skifer et virkeligt smukt tag. Den naturlige sten er smuk at se på, og du har derfor mulighed for at få et unikt og flot tag, som vil skille sig ud fra mængden. Et skifertag vil give charme og bringe en naturlig stemning over din bolig som få andre tagmaterialer kan gøre det, og netop derfor er skifertage et populært valg.

Et skifertag er desuden vedligeholdelsesfrit, og så er tagtypen miljøvenlig, da stene er helt naturlige, og da forarbejdningsprocessen ikke er særlig Co2-tung.

Overvejer du et andet tag? Så kan du læse mere om eternittag, zinktag eller ståltag.

Var denne artikel nyttig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *